Nyheder og aktiviteter

Fotoprojekt  fredede og bevaringsværdige ejendomme i bymidten.

Aabenraa Byhistoriske forening har i samarbejde med Aabenraa Fotoklub i løbet af efteråret 2014 fotograferet ejendomme i Aabenraa bymidte, der har høj bevaringsværdi.

Formålet med fotograferingen er at få opdateret Kulturstyrelsens database over fredede og bevaringsværdige bygninger. Databasen er offentlig tilgængelig og et værktøj, der giver borgere, politikere og embedsmænd overblik over bevaringsværdierne som helhed.

ISL Lokalhistorie og Aabenraa Kommune supplerer Kulturstyrelsens database med historiske fotos af de  ejendomme, der bliver fotograferet

De bevaringsværdige og fredede bygninger kan i løbet af forsommeren findes på www.kulturarv.dk/fbb.

Billederne fra 2014 samt kommunens bidrag fra 2003 kan du se på dette link.

Fra den 6. oktober 2015 vises et udvalg af billeder i Sønderjyllandshallens Foyer, hvor de kan opleves indtil 12. november.  De udvalgte billeder kan ses her.


Nyhedsbreve:

Bygningskultur Danmark har i nyhedsbrev marts 2015 henvist til en ny analyse foretaget af Incentive for Realdania, der viser at bygningsarven er kroner og øre værd - både i forhold til øgede huspriser, turisme og beskæftigelse. Analysen er en del af Bygningskultur 2015, der igennem de sidste 5 år har understøttet arbejdet omkring de fredede og bevaringsværdige bygninger.

Ved at benytte dette link, kan du læse mere om analysen.


Eget Nyhedsbrev


Videofilm om "De tre makreller der spræller" på cementsiloerne er nu lagt ud på You Tube, se den her.

FREMTIDENS AABENRAA

Seneste nyt. Efter afholdt møde for ejere, lejere og virksomhedsejere i Nørreportkvarteret er der nu mulighed for at se og læse om ideerne for en del af områdefornyelse Nord. Gademanualen kan ses og læses her.

Kogebogen ”Til bords i Sønderjylland – undervejs i Aabenraa”

Præsenteret på Historisk Aften den 23. november 2017.

 

Med udspring i facebookgruppen ”Sønderjydske retter fra gamle dage – og andre middagsretter” blev der i foråret 2016 nedsat en arbejdsgruppe med Birthe Merete Jessen som ankerperson. Målet var at udgive en kogebog.

Aabenraa Byhistorisk Forening kontaktes tidligt om at gå ind i et samarbejde om trykning af bogen. Da vi får tilbudt at evtl. overskud ved udgivelse og salg af bogen kunne gå til bevaringsfonden, sagde vi med tak ja til samarbejdet. Med velvillig tilskud fra flere og et godt forsalg blev fundamentet til at sætte projektet i gang hurtigt skabt.

Bogen kan bla. købes hos Aabenraa Boghandel, Graasten Boghandel, Carstensens Tehandel, Vin & Gastro, Slagter Johansen, Krusmølle og hos Museum Sønderjylland i Sønderborg og Aabenraa.

Bogens vejledende udsalgspris er kr. 175,00.

Ønskes bogen sendt kan den bestilles hos Carstens Tehandel ved at klikke på nedennævnte link:


https://www.carstensens-tehandel.dk/til-bords-i-sonderjylland-undervejs-i-aabenraa.html