Nyheder og aktiviteter

Aabenraa Byhistoriske Forening © 2012

Aabenraa Byhistoriske Forening

Fotoprojekt fredede og bevaringsværdige ejendomme i bymidten.

 

Aabenraa Byhistoriske forening har i samarbejde med Aabenraa Fotoklub i løbet af efteråret 2014 fotograferet ejendomme i Aabenraa bymidte, der har høj bevaringsværdi.

Formålet med fotograferingen er at få opdateret Kulturstyrelsens database over fredede og bevaringsværdige bygninger. Databasen er offentlig tilgængelig og et værktøj, der giver borgere, politikere og embedsmænd overblik over bevaringsværdierne som helhed.

ISL Lokalhistorie og Aabenraa Kommune supplerer Kulturstyrelsens database med historiske fotos af de ejendomme, der bliver fotograferet

De bevaringsværdige og fredede bygninger kan i løbet af forsommeren findes på www.kulturarv.dk/fbb.

Billederne fra 2014 samt kommunens bidrag fra 2003 kan du se på dette link.

Fra den 6. oktober 2015 vises et udvalg af billeder i Sønderjyllandshallens Foyer, hvor de kan opleves indtil 12. november. De udvalgte billeder kan ses her.

 

I Nyhedsbreve:

Bygningskultur Danmark har i nyhedsbrev marts 2015 henvist til en ny analyse foretaget af Incentive for Realdania, der viser at bygningsarven er kroner og øre værd - både i forhold til øgede huspriser, turisme og beskæftigelse. Analysen er en del af Bygningskultur 2015, der igennem de sidste 5 år har understøttet arbejdet omkring de fredede og bevaringsværdige bygninger.

Ved at benytte dette link, kan du læse mere om analysen.

 

Eget Nyhedsbrev

Udgivet ultimo maj måned 2017.

 

 

Videofilm om "De tre makreller der spræller" på cementsiloerne er nu lagt ud på You Tube, se den her.