Aabenraa øl

Aabenraa Byhistoriske Forening

imagesCAW5XQ3E
Slotsgade 10 2014  01

Aabenraa øl

Foreningen lancerer hvert år i for- og efteråret en specialøl, benævnt som "Aabenraa Sommerøl" og "Aabenraa Vinterøl".


Hvert bryg er en ny kvalitet og med ny etiket. Øllen sælges i begrænset omfang og overskuddet ved salget går til Foreningens bevaringsfond.

Ideen har rod i det historiske derved, at der i byen har været et bryggeri på Haderslevvej (Bryggergården) indtil 1933, og at byen i 1500 årene var kendt for produktion af en fremragende humle, som også blev solgt uden for landsdelen.


Siden succesoplevelsen med lanceringen af Aabenraa Øl 2013, har foreningen samarbejdet med Carstensens Tehandel og Lundumskov Bryghus.

Udvælgelsen overlades til såvel kunder hos Carstensens tehandel som medlemmer af Aabenraa Byhistoriske Forening, der ved smagsprøver af 3 forslag vælger den foretrukne øl.


Aabenraa Sommerøl 2019

er en speciel øl, som er brygget efter foreningens helt egen recept. Øltypen er i år igen valgt efter smagning af tre forskellige forslag til sommerøl. Smagningen foregik hos Carstensens Tehandel.

Aabenraa sommerøl 2019 er en Pale Ale af skotsk type.

En kraftig maltet ale med ikke mindre en 5 typer malt. Skotlands ales, som bliver brygget mange miles fra den nærmeste humlemark, er mere maltede i smagen end engelske øl, også fordi englænderne tidligt indførte høje skatter på humleimport i Skotland. De skotske opskrifter har derfor stor maltfokus.

Vores udgave har en smuk kobberfarve og er sødlig med en god krop. Den er mere til det spæde forår og den dejlige sommeraften end til frokost i fuld solskin.

Brygget af: vand, malt (pilsner, münich, carablond, caramunich og carafa), humle (magnum, cascade), alegær.

Alk. 5,5% vol.%, IBU 25.


Kyckelhaen, Aabenraa Sommer Øl 2019, vil fremtræde i flotte ½ liters flasker med en etiket, der er tegnet af Aabenraa kunstneren Eskild Beck.

Øllen, som kun markedsføres i begrænset omfang her i Aabenraaegnen, vil endvidere være velegnet til en anderledes gave til venner, værter/værtinder.

Aabenraa Sommerøl 2019 er produceret i samarbejde med Lundumskov Bryghus ved Horsens.Se mærkaten i stort format. Klik her >>>