Aabenraa øl

Aabenraa Byhistoriske Forening © 2012

Aabenraa Byhistoriske Forening

Aabenraa øl

 

Foreningen lancerer hvert år i efteråret op mod Jul en specialøl.

 

Hvert år en ny kvalitet og en ny etiket. Øllen sælges i begrænset omfang og overskuddet ved salget går til Foreningens bevaringsfond.

 

Ideen har rod i det historiske derved, at der i byen har været et bryggeri på Haderslevvej (Bryggergården) indtil 1933, og at byen i 1500 årene var kendt for produktion af en fremragende humle, som også blev solgt uden for landsdelen.

 

Siden succesoplevelsen med lanceringen af Aabenraa Øl 2013, har foreningen samarbejdet med Carstensens Tehandel og Lundumskov Bryghus, og der er nu produceret såvel en "sommerøl" som en "Vinterøl".

Udvælgelsen overlades til såvel kunder hos Carstensens tehandel som medlemmer af Aabenraa Byhistoriske Forening, der ved smagsprøver af 3 forslag vælger den foretrukne øl.

 

Aabenraa Vinter Øl 2016 er en speciel øl, som er brygget efter foreningens helt egen recept.

Øltypen i år fik knap halvdelen af stemmerne i en smagning af tre forskellige forslag til vinterøl. Smagningen foregik hos Carstensens Tehandel.

Ølen er en Vinter Bock som er en mørk ale med lysebrunt skum. I aroma og smag møder man udpræget maltfyldighed og sødme, og moderat humle. Øllen passer fint til en god frokost og kraftige varme retter. Styrken er 7,5% alc.

Den er brygget på tre forskellige malttyper og 2 slags humle.

Aabenraa Vinter Øl 2016 er produceret i samarbejde med Lundumskov Bryghus ved Horsens.

Motivet på øletiketten er designet af Eskild Beck inspireret af den berømte Aabenraa Øl Kyckelhaen fra middelalderen. På det lille halsvedhæng fortælles lidt om ”gamle dages” øl og humleproduktion i

Aabenraa.

Øllen, som kun markedsføres i begrænset omfang her i Aabenraaegnen, vil endvidere være velegnet til en anderledes gave til venner, værter/værtinder.

Overskuddet fra salget går til Byhistorisk Forenings Bevaringsfond for gamle huse og miljøer i Aabenraa.

 

Vinterens øl dag, fredag, den 4, november på Michelsens Gaard blev et stort tilløbsstykke, da 100 personer mødte op for at smage og købe øllen.

 

 

 

 

Se mærkaten i stort format. Klik her >>>